Lillån FK

Referat: Frövi IK - Lillån FK

Tre poäng in på kontot
Lördagen den 15 januari gästades FIK av Lillån FK för match i länets futsal-trea. FIK fortsätter att matcha ungt och ställde upp med en ren "ungdomsfyra" som bestod av Birk, Eliot, Shafici och Hamodi. Den andra och "äldre fyran" bestod av Runa, Oscar H, Erik och Johannes H. Hannes fick förtroendet att vakta hemmamålet av lagets tränare Dan Norberg.
FIK får en mardrömsstart då gästerna tar ledningen direkt i matchens inledning men ett starkt FIK ger sig aldrig utan kvitterar nästan direkt genom Johannes (1-1). I spelminut 3 tar återigen gästerna ledningen (1-2) genom ett skott som letar sig in i nätmaskorna. I matchminut 5 vinner Runa bollen och kommer loss med fart mot mål och ett stensäkert avslut från Runa medför att det står 2-2. I spelminut 9 vinner vi bollen efter duellspel och bollen hamnar hos Runa på högerkanten och efter några snabba steg passas bollen i sidled till Johannes som enkelt bredsidar bollen i nät bakom en bortspelad målvakt i Lillån, ledning FIK med 3-2. När Lillån har bollen på offensiv planhalva står FIK stablt i försvarsspelet och gästerna får oftast avsluta sina anfall med skott utifrån där skoten oftas täcktes eller styrdes bort av FIK-försvaret och kom bollen fram mot mål så var Hannes vaken och gjorde fina räddningar så inga fler mål för gästerna i första. FIK skapar några farligheter som kanske borde medfört nätrassel men det blir inga mer FIK-mål i första så ledning med 3-2 i paus.
Andra hinner precis börja då vi skapar en farlighet och det är Oscar och Runa som spelar bollen mellan varandra där anfallet avslutas med ett Runa-lyft in mot målområdet där Oscar finns men målvakt lyckas peta bort bollen. I matchminut 22 skapar Lillån två anfall men båda resultatlösa. I minut 23 gör Hamodi bort en Lillån-spelare via en fin fint och avslutar sedan med ett skottsom smiter retligt förbi fel sida av ena stolpen. Lillån testar ett skott i minut 24 med Hannes är med och styr bollen till hörna. Oscar och Johannes rullar bollen mellan varandra och samtidigt smiter Runa lite lurigt in i en farlig position och detta uppmärksammas och när Runa får bollen smäller det bara till och FIK utökar ledningen till 4-2. Minuten senare visar matchuret 27 spelade och det är återigen dags för ett FIK-mål och det är Runa som kommer mot utrusande målvakt och från straffområdslinjen lyfter Runa elegant in bollen i mål och ställningen är 5-2. Lillån gör ett försök, via jokerspel, att reducera och skapar b la ett farligt skott i matchminut 28 men Hannes är med och avvärjer skottet. Erik är väldigt nära att göra ett klassmål men vänsterbössan i matchminut 30 smiter utanför målvaktens högra stolpe. När man spelar jokerspel och tappar bollen i felläge kan det bli farligt och det blev det i matchminut 30 då vi utökar ledningen till 6-2 efter att Runa rullat in bollen i ett tomt mål. Två minuter senare kommer Birk upp på vänsterkanten och går förbi en back och får ett farligt läge men målvakt är med och inget mål. Eliot får ett bra skottläge i minut 33 men skottet täcks av en Lillå-tå. Sista 5 fortsätter Lillån med sitt jokerspel som medför mer bollinnehav än FIK men gästerna är aldrig nära att reducera. FIK hade ytterligare några chanser att utöka sin ledning b la hade Shafici en fin chans i slutet av matchen men skottet gick 1 dm utanför stolpen - lite synd från ett farligt läge, men inga mer FIK-mål utan 6-2 blir slutresultatet.
Tre poäng till FIK vilket är rättvist i en match som följdes av ett 30-tal i publiken, tack för att ni kom!